NOX deltar i innovationsprojekt för livslångt lärande

I en värld som ständigt förändras måste vi som individer utvecklas och lära nytt i samma takt som utvecklingen. NOX Consulting är stolta över att, sedan 2022, vara en del av forskningsprojektet "Lära att lära – en verktygslåda för ökad förmåga, motivation och lust till livslångt lärande", tillsammans med Luleå Tekniska Universitet, RISE Institut, The Park, Hyper Island, Omställningsfonden och ABB. Projektet är finansierat av Vinnova, Sveriges Innovationsmyndighet.

Bakgrund och Syfte 

Projektet har satt fokus på fyra drivkrafter för livslångt lärande; Nyfikenhet, Inre Motivation, Psykologisk trygghet samt Framplockning. I takt med att tekniken och arbetsmarknaden utvecklas i rasande fart, blir kontinuerligt lärande en nyckel för både individ och organisation. Att hålla sig uppdaterad och anpassningsbar är inte längre bara en fördel, utan en nödvändighet. För att möta detta behov arbetar samverkansprojektet tillsammans med akademi och näringsliv för att skapa en digital produkt baserad på vetenskaplig evidens och många års psykologisk och pedagogisk forskning. Projektet syftar till att undersöka hur vi kan öka lusten och motivationen till det egna livslånga lärandet och om en specialdesignad digital verktygslåda kan öka motivationen och effekten av lärandet.

Framsteg i projektet

Projektet har kommit en bra bit på vägen och har under våren 2024 börjat pilota den digitala tjänsten för självreflektion i flera olika lärandesammanhang. Just nu analyseras resultaten och därefter kommer tjänsten att itereras och utvecklas vidare baserat på dessa insikter.

Livslångt lärande är fundamentalt för att bygga ett starkt och resilient samhälle där individer inte bara anpassar sig till förändringar, utan också driver dem. Genom att främja en kultur av kontinuerlig utveckling kan vi säkerställa att vi alla har verktygen och motivationen att nå vår fulla potential.

Att bygga en lärande kultur

På NOX har livslångt lärande alltid varit en grundbult i vår framgång och utveckling. Vi har därför implementerat det i vår vardag, samt öronmärkt en tid varje vecka där alla i bolaget tillsammans deltar i det vi kallar “Learning How To Learn”. Vid varje tillfälle fokuserar vi på att lära nytt om ett utvalt ämne som kan sträcka sig från allt mellan forskning på hjärnan och social hållbarhet till att bygga egna GPT-er eller omvärldsbevakning. Vi på NOX ser mycket fram emot att fortsätta vara en del i detta spännande samverkansprojekt och bidra till att forma framtidens lärande!

Följ gärna vår resa och hör av dig om du har frågor eller inspel!

NOX deltar i innovationsprojekt för livslångt lärande
Julia Widerståhl 3 september, 2024
Dela detta inlägg




Intervju Marcus Frendberg: Kreativ AI eller kreativ med AI?