Affärsarkitektur

med Business Model Canvas och Archimate.

Anmälan stängd

Alla behöver en affärsmodell. Företag, myndigheter, enheter och avdelningar. Affärsmodellen beskriver hur en idé skapar värde. Värdet är förutsättningen för organisationens existens och genom att utveckla affärsmodellen kan du visa att existensen är berättigad.

Det här eventet vänder sig till dig som vill beskriva en/din organisations (t.ex. ett eget företag för en frilansande IT-konsult) syfte och funktion. Vi går igenom hur du går från en idé till en strukturerad affärsmodell. Med beprövade mallar bygger vi stegvis upp en kommunicerbar och tydlig helhet för organisationen. 

Du får med dig:

  • Du får se hur du stegvis bygger upp en modell genom att analysera marknad, erbjudande till kunder, partners, vinstekvationen, mission och vision.
  • Du kommer att lära dig använda Business Modell Canvas tillsammans med ett modelleringsramverk, för att bygga affärsarkitektur.
  • Vi visar även hur du genom en knapptryckning kan få ut ett snyggt dokument ur modellen, som beskriver organisationens affär.

Läs mer om Business Model Canvas och affärsarkitektur HÄR.

Varmt välkommen!

Detta event är för dig som är frilansande IT-konsult och ansluten i NOX Community.

 TalareTalare

Ulf Dellborg

Senior Consultant

Ulf är en arkitekt med lång erfarenhet av modellering. Han har arbetat med vård, försvar, försäkring, retail, spel och industri. Inom modellering har han jobbat med allt från att skapa modeller av försvarets ledningssystem till att visa regelverksuppfyllnad i försäkringsbolag. Ulf kan en himla massa ramverk och verktyg och har erfarenhet av att jobba agilt 20 personer i samma modell. Kort sagt vet han allt om hur man ritar rutor och streck!


Talare

Charlotta Dellborg

Utvecklare

Charlotta är i grunden en programmerare med inriktning på spelutveckling. I dagsläget arbetar hon med att dokumentera, refaktorisera och
vidareutveckla ett tilläggsprogram till Sparx EA som förvandlar modeller
till dokument. 

Datum & Tid
torsdag
15 februari 2024
11:30 12:30 Europe/Stockholm
Plats

Online Event

--Online Event--
--Online Event--
Få vägbeskrivning
Organisatör

NOX Community

noxcommunity@noxconsulting.se
DELA

Se vad andra tycker om detta event, och gå med i konversationen.