Uthyrningslagen

Allt du behöver veta om den nya delen av LAS

Anmälan stängd
Vad innebär den nya uthyrningslagen för er som har konsulter i uppdrag?

I oktober 2022 trädde nya regler i Lagen om anställningsskydd (LAS) och i sin tur Uthyrningslagen i kraft. Lagen kommer först att ge effekt oktober 2024, och påverkar alla företag som hyr in resurskonsulter. Anledningen till att lagen blir verksam först i oktober 2024 är för att den avser inhyrda konsulter som varit på uppdrag hos samma företag i 24 månader, under en 36-månaders period.

Den uppdaterade lagen markerar en betydande förändring för företag, både kunder och leverantörer av resurskonsulter. I korthet innebär det att de företag som hyr in konsulter är skyldiga att efter en 24-månadersperiod erbjuda antingen en tillsvidareanställning, alternativt en ersättning på 2 månadslöner. 

För att kunna navigera framåt med den förändrade lagen vill vi på NOX välkomna dig med anställda konsulter och samarbetspartner till NOX till ett digitalt event tillägnad detta ämne. Till detta webinar har vi även bjudit in juristen och arbetsrättsexperten Ingrid Clementson som kommer att guida oss genom lagens bakgrund, effekterna, hur ni som konsultbolag påverkas samt svara på alla era frågor inom området. 

Varmt välkommen!

 Talare


Talare

Ingrid Clementson - Jurist, HR Legal

Med över tjugo års erfarenhet som jurist och nästan femton års erfarenhet inom arbetsrätt har Ingrid specialistkunskap samt stor arbetslivserfarenhet i ämnet. Ingrid har branscherfarenhet av att arbeta med företag både med och utan kollektivavtal inom transportsektorn, byggsektorn, livsmedelsindustrin, bank-och finans, techsektorn samt andra sektorer. Läs mer på Ingrids arbetsrättsliga plattform för företag på www.hrlegal.se.Datum & Tid
tisdag
12 mars 2024
08:00 09:00 Europe/Stockholm
Plats

Online Event

--Online Event--
--Online Event--
Få vägbeskrivning
Organisatör

NOX Community

noxcommunity@noxconsulting.se
DELA

Se vad andra tycker om detta event, och gå med i konversationen.